Zwemmen

Wanneer je wil zwemmen in de Eifel heb je volop mogelijkheden. In de prachtige natuur van de Eifel zijn vele meren en Maaren (volgelopen vulkaankraters) te vinden waar je uitstekend kan zwemmen.

In de Eifel zijn uiteraard ook vele binnenzwembaden (Hallenbad). Hier kun je met minder mooi weer of in de winter prima zwemmen en een dag je vermaken.

Er zijn in de Eifel diverse buitenzwembaden (Freibad) en de mooie natuur van de Eifel is natuurlijk rijkelijk voorzien van meren waar gezwommen kan worden en waar watersport mogelijkheden zijn.

In de Vulkaaneifel zijn er bovendien de Maaren. Een Maar is simpel gezegd een met water volgelopen bassin ontstaan door een vulkanische explosie. Echte kratermeren zijn ontstaan doordat een vulkaankrater is volgelopen met water.

Een aanrader is Meerfelder Maar. Dit is één van de grootste Maaren in het westen van de Eifel. Deze heeft een doorsnede van circa anderhalve kilometer. Hier kan gezwommen en gevist worden. Let op dat er in Duitsland voor vissen een vergunning nodig is! Deze zijn plaatselijk te verkrijgen. Het mooie dorpje Meerfeld ligt aan het Meerfelder Maar.

Beoordelingen van onze gasten

Kom tot rust in een natuur omgeving

De Eifel

De Eifel als vakantiebestemming is een belevenis voor jong en oud. Of je nu van wandelen, fietsen, varen, skiën, musea architectuur natuurparken, voor iedereen is er wel iets. Met je gezin valt hier veel te beleven, kastelen, pretparken, zwembaden of dinopark (met 600 miljoen jaren geschiedenis) bezoeken. Ook met de trein naar Trier (oude Romeinse stad), is een goedkoop alternatief. “Ontspanning en avontuur” zijn de kenmerken voor een vakantie op ons park: Park Eifel. Omdat het niet ver van Nederland ligt ( 3 a 4 uur rijden) is het goed te doen met kinderen. Waarom zou je ver weggaan als je vlakbij op vakantie kunt. Ons park is ook geschikt voor een langweekend of midweek.