Algemene voorwaarden

Algemene huurvoorwaarden Park Eifel te Hinterhausen-Gerolstein miv 10-12-2023

Boeken en betalen

U kunt telefonisch, via de e-mail of via de site boeken. De boekingen zijn bindend. Met het vastleggen van een boekingsopdracht gelden gelijk de algemene boekingsvoorwaarden. De huurder dient de boekingsstappen en de huurvoorwaarden op te volgen.

Er zijn geen boekingskosten.

Boekingsopdracht en boekingsbevestiging:

Iedere boekingsopdracht wordt door ons bevestigd van een boekingsbevestiging per e-mail.

De boekingsbevestiging bevat het totaal te betalen bedrag en de betalingsstappen: wanneer en hoeveel er betaald moet worden. Het bedrag bevat de huursom, maar ook Stroomkosten en/of Huisdieren.

Betalingen: na ontvangst van de boekingsbevestiging dient men binnen 5 werkdagen het totale bedrag te zijn gestort op rekening van

Elit BV
Lauwers 9 – BG 0.5
9405 BL Assen
Nederland

Het KvK: 83370161
Het IBAN nummer: LT 73 3250 0482 6240 3948

Deze staat ook vermeld op de boekingsbevestiging/boekingsfactuur, vermeld ook het factuurnummer aub.

Bij niet tijdige betaling, is de verhuurder gerechtigd de boeking te annuleren.

Annuleren

– Annulering door de huurder, elke boeking kan geannuleerd worden, binnen 7 dagen na boekingsdatum.

– De annulering dient per e-mail aan Park Eifel: info@parkeifel.com, dan wordt de annulering direct bevestigt.\

– Bij de annulering ontvangt men 90% van de huursom terug. Bij annulering na 7 dagen tot  4 weken voor de verblijfdatum, ontvangt men 40% van de huursom.  Vanaf 4 weken tot en met aanvang van uw verblijfsdatum, ontvangt u niets meer van de huursom.

– Annulering door Park Eifel; Indien er enige omstandigheden zich voor doen bij Park Eifel, dat de vakantiewoning reeds geboekt is, zal Park Eifel altijd eerst een alternatief zoeken, voor er geannuleerd wordt en de huurder in kennis stellen. Als er inderdaad geannuleerd moet worden zal Park Eifel, direct de betaalde huursom terugstorten. En heeft de huurder geen recht meer op enig ander recht iets terug te vorderen.

Verplichtingen van de huurder

a. De gehuurde vakantiewoning, dient door de huurder en zijn medehuurders en/of bezoekers, met grote zorgvuldigheid te worden bewoond en met in achtneming van de rust voor de omgeving. 

b. Bij de vakantiewoning aanwezige huisregels zijn de huurders verplicht die na te komen. 

c. Om misverstanden te voorkomen, bij ontdekte schade bij aankomst, is het verstandig dit direct te melden bij de receptie. Ook bij zelfgemaakte schade door de huurder, is het beste om dit bij de receptie te melden. 

d. Park Eifel wil u graag een schone en nette vakantiewoning aanbieden, indien dit niet het geval is, is het raadzaam de verhuurder of de receptie in kennis te stellen en de gelegenheid krijgt het probleem op te lossen. 

e. Alle woningen zijn rookvrij en er kan dus niet binnen gerookt worden. 

f. Het is verboden drankpartijen en feesten te organiseren, dit om de kwaliteit van de woning te waarborgen. 

g. De huurder mag geen hout op de barbecue of vuurtje in de tuin aanmaken. 

h. De huurder verplaatst geen meubels, bedden kasten etc. 

i. De huurder dient ervoor te zorgen dat hij geen lawaai of overlast wordt bezorgd voor omwonenden. Na 22.00 uur wordt verwacht dat er geen lawaai buitenshuis is. Houdt men zich er niet aan na enige waarschuwingen, dan kan de verhuurder de huurder uit zijn vakantiewoning gezet worden. 

j. Aansprakelijkheidsverzekering; de huurder wordt verzocht verzekerd te zijn voor schade aan derden. De woning heeft een eigen brandverzekering op naam van de verhuurder. Maar de huurder wordt gewezen op er goed aan te doen zijn burgerlijke aansprakelijkheid verzekeringsagent te verwittigen dan men in een vakantiewoning verblijft. Dit voor het geval er brand uitbreekt veroorzaakt door de huurder zelf. Deze aansprakelijkheid wordt bijna altijd gedekt.

Verplichtingen van de verhuurder

Faciliteiten: Gebruik van de faciliteiten is op eigen risico en niet vanzelfsprekend kosteloos. De verhuurder garandeert dat de woning overeenstemt met de beschrijving en dat het geschikt is voor het vermelde aantal maximumpersonen. De eigenaar garandeert dat de vakantiewoning in goede staat is. Indien de huurder een gebrek of een defect vaststelt en het heeft gemeld, moet de verhuurder zo snel mogelijk dit oplossen.

Alle geschillen en conflicten zoals tekortkoming van de woning, schade veroorzaakt door de huurder, is alleen tussen huurder en verhuurder.

De verhuurder kan niet aansprakelijkheid worden vastgesteld voor: Verlies, diefstal, schade of letsel, van welke aard dan ook, berokkend aan de huurder tijdens zijn verblijf in de vakantiewoning. Geluidsoverlast of andere ongemakken die ten gevolge zijn van wegwerkzaamheden, onderhoud van het park of bouwactiviteiten in de buurt van uw vakantiewoning. Ook bij schade ontstaan door natuurgeweld, natuurrampen, kernramp, aanslag, staking, geweldpleging etc.

Verplichtingen van de tussenpersoon, receptie

De tussenpersoon is geen partij bij conflicten tussen huurder en verhuurder, hij zorgt alleen voor de afgifte van de sleutel van uw vakantiewoning en bij hem kunt u terecht met klachten die terplekke door hem verholpen kunnen worden, indien mogelijk. Bij hem rekent u de eventuele `”extra kosten” af na uw verblijf zoals: bedlinnen (verplicht), elektra verbruik, huisdieren, etc. En ook bij hem levert u de sleutel van de vakantiewoning weer in.

Maximaal aantal personen

In de beschrijving van elk vakantiehuis wordt het maximaal aantal personen vermeld. Dit aantal mag niet

overschreden worden. Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst ontbonden. En wordt de huurder de toegang

geweigerd zonder teruggaaf van de huur. Bij meerdere personen dan maximaal toegestaan, is men in overtreding

van het regelement bij brandveiligheid en met de brandverzekering.

Huisdieren

Huisdieren mogen slechts daar worden meegebracht (tegen betaling). Kosten: € 5,50 per dier per dag. Er is toegestaan max 1 huisdier per woning. De huurder laat zijn huisdier niet alleen achter in de vakantiewoning. Men zorgt zelf voor slaap- en voedingsmateriaal. De huisdieren mogen in geen geval gebruik maken van bedden, stoelen, banken, douche of bad van de vakantiewoning. Gelieve uw huisdier af te drogen bij slecht weer voordat hij de woning binnenkomt. De huurder is verplicht de haren, bij het verlaten van de woning op te ruimen. De hond mag zijn behoefte niet in de tuin doen. Deze punten hebben wij opgenoemd ivm hygiënische redenen en om beschadiging aan de vakantiewoning te voorkomen. Mocht men deze regels niet respecteren, dan kunnen er extra kosten met zich meebrengen bij de afrekening bij de receptie.

Tijd van aankomst en vertrek

De huurder respecteert de aankomst- en vertrektijden. Het is de bedoeling dat de huurder in een nette vakantiewoning aankomen en verblijven. Daarom moet er voldoende tijd zijn voor het schoonmaakteam.

Aankomsttijd: tussen: 16.00 en 18.00 uur. Vertrektijd tussen 9.00 en 10.00 uur. Mocht u op de aankomstdatum verlaat zijn, door omstandigheden, kunt u de verhuurder bellen: 00 31 (0) 618165533 of mailen: info@parkeifel.com

Bij vertrek : Verzoek: bij vertrek graag alles even nalopen, de verwarming op 10 gr. zetten. TV en verlichting uitzetten. Ramen en deuren sluiten. En check ook even of de parasol/zonnescherm toe is.

Afval graag in de daarvoor bestemde containers bij de receptie. Alvast enorm bedankt!

Verplicht af te nemen i.v.m. hygiëne

– Bedlinnen: € 12,50 pp *verplicht
– Eindschoonmaak: € 90,00 per boeking * verplicht
– Toeristenbelasting : € 3,00 pp pd *verplicht (dient ter plekke betaald worden)
– Vaste basiskosten: energiekosten, afhankelijk welke periode € 40,00 euro of € 65,00 euro * verplicht

– Optioneel:
– Badlinnen: € 12,50 ( Badjas, Badlaken, Handdoek en washandje)
– Kinderbed/of Kinderstoel: € 12,50 per boeking
– Huisdieren: € 5,50 pd
– Openhaardhout: € 5,50 pz

Bij de boeking betalen:
– Energie: € 40,00 euro ( zomermaanden; mei,juni,juli,augustus,september,oktober) *verplicht per boeking en/of per week. Dit omdat de prijzen enorm gestegen zijn.
– Energie: € 65,00 (wintermaanden; november,december,januari,februari,maart,april) *verplicht per boeking en/of per week. Dit omdat de prijzen enorm gestegen zijn.
– Huisdieren: € 5,50 euro per dier per dag, (bv bij een boeking van 1 week met 1 hond, wordt het 5,50 x 7= € 38,50 euro) Verzocht wordt dit bij de boeking juist in te vullen. Als u dit niet opgeeft bij de boeking, kunt u rekenen op een boete van € 100,00 euro.

Einde van het verblijf- schoonmaak

Na uw verblijf wordt van u verwacht dat vakantiewoning netjes is opgeruimd, afvalbakken geleegd, aanrecht en afwas opgeruimd. Gehuurde Bedlinnen en evt. handdoeken graag in de badkamer neerleggen.

Indien de woning onvoldoende opgeruimd is rekenen wij extra schoonmaakkosten van € 50, – euro, Bij het verlaten van de vakantiewoning: sluit men alle ramen en deuren, en de verwarming laag zetten! Dit om te voorkomen dat het elektra verbruik na u door blijft gaan.

Huisvuil sorteren: en in de gewenste containers te deponeren.

Betalingen bij de receptie

Mocht u tijdens uw verblijf toch nog extra willen bestellen bv. badlinnen, dan kunt u dat regelen bij de receptie.

U kunt bij de receptie zowel contant betalen als pinnen.

Beoordelingen van onze gasten

Kom tot rust in een natuur omgeving

De Eifel

De Eifel als vakantiebestemming is een belevenis voor jong en oud. Of je nu van wandelen, fietsen, varen, skiën, musea architectuur natuurparken, voor iedereen is er wel iets. Met je gezin valt hier veel te beleven, kastelen, pretparken, zwembaden of dinopark (met 600 miljoen jaren geschiedenis) bezoeken. Ook met de trein naar Trier (oude Romeinse stad), is een goedkoop alternatief. “Ontspanning en avontuur” zijn de kenmerken voor een vakantie op ons park: Park Eifel. Omdat het niet ver van Nederland ligt ( 3 a 4 uur rijden) is het goed te doen met kinderen. Waarom zou je ver weggaan als je vlakbij op vakantie kunt. Ons park is ook geschikt voor een langweekend of midweek.